Posted on

Medel för taktvätt

Att utföra en taktvätt kan vara en ångestfylld process innan man väl kommer igång då det finns ett helt hav av olika medel att använda som man inte orkar läsa på om. Här kommer en snabb sammanfattning av lite olika medel som går lika bra att använda som de dyra från affären.

När man utför en taktvätt så vill man ha ett medel som innehåller en kloridsubstans. Denna finns inte enbart i medel som marknadsförs för just taktvätt utan de finns i massor av andra rengöringsmedel också som är mycket billigare.

Nordsjö hustvätt
Den här produkten kan man använda till sin taktvätt och den finns i både en utspädd form och en koncentrerad form. Den här produkten är precis lika bra som till exempel Nelsons produkter för taktvätt, skillnaden är priset. Nelsons kostar ca 100 kr per liter medan Nordsjös kostar ca 12 kr per liter.

 Nilfisk roofcleaner
Detta är också en produkt att använda för din taktvätt. Den här dunken innehåller hela 5 liter och den kostar bara 149 kr. Denna är alltså absolut lika bra som till exempel Grön-fri som är en likvärdig produkt. Grön-fri kan kosta upp emot 700 kr för en dunke.

 Mot alg
Att använda denna i din taktvätt med https://gbgtakochfasad.se är bra då du kan blanda till lite högre koncentration i den här blandningen och det ger ett väldigt bra förebyggande skydd mot mossa i cirka två år. Den är lite dyrare och kostar 169 kronor för 1 liter.

 Yes diskmedel
För endast 30 kronor får du 1 liter yes och den fungerar lika bra att utföra din taktvätt med som med andra dyra produkter. Likvärdiga innehåll på andra produkter kan kosta så mycket som 250 kronor per liter.

 Dyra produkter
Nelson TakGTI är en produkt som kostar 100 kronor för en liter. Detta medel kommer i en dunke som du kan koppla på en slang som du sen använder till i taktvätt att sprida ut över taket.

 Grönfri kostar ca 200 kronor för en liter och man spär ut den här lösningen så att det blir fem liter totalt. Detta blir 800 kronor för en taktvätt på 100 kvadrat som är snittet.

 Använda kopparlina
För att slippa utföra en taktvätt lika ofta så kan man använda sig av något som kallas för en koppartråd. Det är nämligen så att mossa inte trivs då kopparjonerna sprids på taket då det regnar. Man spänner tråden längs nocken på taket.

 Att använda dessa medel i ett sprutflaska, låt medlet verka en stund efter att du sprutat på det på taket och sen skölj med högtryckstvätt.