Posted on

Välj bänkskiva till ditt kök

En bänkskiva är det som många längtar allra mest till att få välja i sin köksrenovering, det är där man ska hänga och arbeta. En bänkskiva är ofta hårt åtgången då den dagligen används för matlagning och det förekommer både knivar och annat på den. Man måste alltså i sin köksrenovering välja en bänkskiva som man vet kommer hålla ett tag.

Att välja bänkskivor av trä
Det finns en hel oändlighet av olika träslag du kan välja till din bänkskiva i din köksrenovering. Man kanske inte kan tro det men en bänkskiva i trä kan hålla väldigt länge om man är duktig på att sköta om den. Man kan ju alltid bara slipa om ytan om det är så att bänkskivan skulle se sliten ut efter ett tag. Sen är ju också tjockleken på bänkskivan något att tänka på i köksrenoveringen.

Det som kan kännas jobbigt med bänkskivor av trä är just köksrenoveringen, de behöver oljas in med jämna mellanrum för att se fortsatt snygg ut. Sen är det ju också så att det lätt blir märken varje sig det är av vatten, värme eller något vasst.

Rostfritt stål
Man hade alltid bänkskivor i rostfritt stål förr i tiden, de tål extrem värme, påverkas inte alls av vatten och de kan poleras upp om det skulle se slitet ut. Med en bänkskiva av stål så behöver man inte vara rädd när man arbetar i köket.

Dock måste man vara väldigt noga med måtten på bänkskivan i köksrenoveringen då de inte går att anpassa om de skulle vara felmätta så som med till exempel trä. Sen kan det se lite väl kallt ut med en bänkskiva av stål så beroende på hur du gör med resten av din köksrenovering så får du överväga en bänkskiva av stål.

Modernt sten
De som kommit på fördelarna med sten som bänkskiva kan nästan inte ha något annat och planerar in det som prio i sin budget för sin köksrenovering. De kostar nämligen väldigt mycket med en bänkskiva av sten. Det kan dock vara värt det för dig som känner att du har råd. Fördelarna är många, den blir varm och go, den luktar inte av all mat som hamnar på den genom åren, den är mycket lätt att rengöra och super slitstark.

Laminat
Här är ett budget alternativ i din köksrenovering som kan bli mycket snyggt. Det finns fina laminatskivor idag men välj ett med kvalité då man inte vill byta på grund av fuktskada inom ett antal år.

Här var några av de bänkskivor som finns att välja på i en köksrenovering, hoppas du kan hitta det som passar just dig!